Skip to main content

Kawasaki presenterar en minnesväckande modern klassiker med “True Spirit”

Kända som en av de mest emotionellt engagerade fabrikaten inom motorcykelbranschen lanserar nu Kawasaki  en fantastisk ny maskin till 2018 som återupplivar stilen och känslan från den ikoniska Z1 Super Four 900 från 1972 . 

Den nya, mycket omtalade och ivrigt efterlängtade modellen har fått namnet Z900RS. Det är en modern klassiker med detaljer som refererar till Z1 – maskinen som inte bara utgjorde ett viktigt steg för Kawasaki som varumärke utan även förändrade synen på motorcykelprestanda i branschen för alltid.

Benämnd som “Retro Sport” tack vare sin RS-beteckning har nya Z9000RS noggrant skapats av Kawasakis designavdelning och fabriksingenjörer som en helt ny maskin med grund från nyligen introducerade supernakedmodellen Z900.

Även om den nya modellen är utrustad med samma fyrcylindriga, vätskekylda motor som Z900 kommer Z900RS vända sig mot en helt annan typ av motorcykelförare. Z900RS är en motorcykel för de som letar efter en maskin med enastående design i ett paket kombinerat med hög prestanda och en genuin körkänsla och stil.

Prestandan på 900cc underlättar givetvis kopplingen till Z1 med 903cc från 1972 men det ska förtydligas att Z900RS är en ny motorcykel med nytt chassi och ny motorspecifikation. Z900RS är utrustad med LED strålkastare, blinkers samt bakljus, distinkta gjutna ekerhjul, ljuddämpare med ljud som ger imponerande ljudupplevelse plus en rad andra detaljer.

Från sitt Z1-inspirerade färgschema till typsnitt och ytbehandlingen av de komplexa detaljerna som märkning vid sidan av tanken kombinerar Z900RS dåtid, nutid och framtid ända ner till de polerade topplocken och markerade kylflänsar precis som de som satt original på Z1. Och på tal om färgschema, Z900RS kommer finnas i tre förförande färgsättningar under lanseringssäsongen. I tillägg till färgsättningen som är en hyllning av 1972-års Z1 kommer även Z900RS som klassiskt svart med guld och silver pinstripes samt i en modern, cool mattgrön design med häftig 900-grafik på sidan av motorcykeln.

Z900RS gjorde sin internationella debut i Kawasakis monter under Tokyo International Motor Show den 25: e oktober. Z900RS vänder blad i Z-historien och utgör starten för ett helt nytt spännande kapitel för Kawasaki och motorcykelbranschen.

Vi får in alla 3 färgerna i November och självklart kommer det finnas en demo till våren, men är du intresserad av en Z900RS till den här säsongen och vilja välja ”din” färg så rekommenderar vi att vara ute i god tid.

Leave a Reply