Skip to main content

1 vecka innan Gotland Grand National ringde grabbarna på scott och frågade om jag ville följa med till Spanien med Motorex för att testa lite nya produkter och det tog inte många minuter innan allt var bokat och klart.

dsc07328-s

Uppvärmningen inför Spanien blev ett riktigt kladdigt och roligt GGN som Brorsan Erik Widing gjorde det helt tokiga att köra upp sig från sist i 40-50 klassen till att bli 4:a av ca 700 st. Enda gången jag har hört nått liknande var Fredrik Werner som vurpade i starten och körde sen upp sig och vann för några år sedan. Själv gjorde jag nästan en liknande resa och kom inte heller iväg i starten utan stod helt still och såg alla dra i väg i 30-40 klassen. Jag körde dock upp mig till 29:e plats av ca 600 st och får vara nöjd med det. Får se om jag får till den där efterlängtade topp 10 nästa år.

20161029_124845

6 dagar senare så stod jag i Mijas i Spanien 20 minuter från Malaga och skulle åka båge igen fast med ett helt annat klimat och underlag, men det roliga med Enduro är att vädret inte spelar så stor roll man har lika roligt fast på olika sätt ändå.

Men lite värme gjorde såklart inte ont och det tog inte många minuter innan jag klev ombord på en sprak ny och aldrig startad 250 2-takt. Vi startade med lite stigar och växlade sen upp till långa, branta och riktigt roliga backar. Det var längesen jag åkte 2-takt och jag hade väldigt roligt och jag funderade starkt på att köra det nästa år om det inte vore för alla grusvägsrallyn som 4-taktaren mår bättre av och kladdet med att blanda olja vid mackarna.

dsc07299-s

Det verkade som att det aldrig tog slut på roliga stigar och vår guide visste vart varenda hopp och krön var så det var bara att hänga på och hoppas att han hade koll på läget när man hoppade rakt ut i blinda hopp. Eftersom man låg rakt eller lite snett i baken på honom så slapp man en hel del damm i ansiktet eftersom damm har tendens att ryka upp några meter senare och inte direkt vid bakhjulet.

Det är en grym känsla att bara glida omkring och inte tänka på tävlingsmomentet och bara njuta och ha skoj tillsammans, många skratt blev det och vi fick till och med hjälpa till att putta igång några ”locals” under en kaffe & vattenpaus.

20161107_134312-s

Jag rekommenderar varmt att göra en sån här resa med ett gäng kompisar eller varför inte ta med familjen några dagar och dra 2 dagar själv med ett företag som tex adventureridercentre.com som hyr ut både utrustning, motorcykel + värdefull guidning. Jag lovar att du får en massa bra energi som kan behövas inför en lång svensk vinter.

Rekommenderas varmt nu när det är kallt.

Göran Widing

 

scott-2

dsc07360-s

dsc07424-s

dsc07378-s

dsc07400-s

dsc07445-s

Leave a Reply