Skip to main content

Jag satte mig på KTM 1290 Super Adventure S:en mot Danmark tidigt Söndag morgon för att provköra nya KTM EXC 2018 programmet. Vi träffades måndag kväll på Jensens motorcyklar i Horsens där vi gick igenom vad vi skulle göra de närmaste dagarna.

På tisdag morgon åkte vi till Brian Jensens häftiga gård där det fanns endurospår och crossbana för el hojar. Det var otroligt många häftiga saker man fick se där men en av de konstigaste var att han hade jättemånga Harley Davidssons nedgrävda i trädgården som ingick i extremdelen av endurospåret.

Dagen startade med en genomgång av nya KTM 250 och 300 TPI med Joachim Sauer från KTM Österrike. Där pratade vi om uppdateringarna på chassi och den nya bränsleinsprutade motorn.

Dagen efter så var det dags för provkörning och vi delades in i olika grupper och blev tilldelade antingen en cross, enduro eller el hoj som vi sen bytte mellan varandra.

Dagen gick väldigt snabbt både i tid och fart och jag lämnade Danmark med ett stort leende och en överraskande favorit EXC500 som går så otroligt mjukt och fint om man vill och kan bli ett monster om man rullar på gasen.

Pontus Lüppert

GMC Karlstad

Leave a Reply