Skip to main content

Jag (Martin) är på plats i Portimao för att testa årets nyheter från Kawasaki. De modeller som vi provkör är helt nya Z900, Z650 och Ninja 650 samt de uppdaterade modellerna Z1000, Z1000R, Z1000SX.

Då plikten kallade så fick jag ta ett avbrott i min pappaledighet, inte ett särskilt betungade uppdrag dock?

Jag har de två senaste dagarna kört ca 50 mil på väldigt krokiga och stundtals magiskt fina vägar, jag gillar mitt jobb?

Helt nya Z900 som ersätter tidigare Z800 imponerar stort! Den nya motorn på 948cc lämnar imponerande 125 HK och är drar helt underbart genom hela registret. Kombinerat med en mycket lägre totalvikt blir resultatet en grymt roligt, busig och lättkörd cykel. Svårt att ha roligare på en kurvig landsväg i mitt tycke! Ett måste att provköra!

Z650 och Ninja 650 som ersätter ER-6N och ER-6F har mer vridmoment än sina föregångare och upplevs som betydligt piggare. Lägre totalvikt gör sitt för fin hanterbarhet.

Z1000R har bl.a. fått en Öhlinsdämpare baktill och kraftigare bromsar. Jämför man modellen körmässigt med Z900 så känner man såklart att det finns ännu mer rå effekt och mer vridmoment. Men det ska gå ordentligt fort innan man känner skillnad på chassit mot en Z900.

Z1000R är dock fortfarande kawasakis kraftigaste streetmodell och vill man vara värst så är det denna som gäller.

Z1000SX är en grym allroundhoj för kurv & landsvägsåka och en favorit bland oss som var med på provkörningen, alla trivdes riktigt bra på den. Till i år så har den  bl.a. fått uppdaterad elektronik till bromssystem och tractioncontroll.

En nyhet som man hittar på alla ovanstående modeller för 2017 är att de har fått en mycket lättarbetad slirkoppling .

Alla modellerna finns redan i butiken att kika på. Välkomna in!

Själv så är jag tillbaks på GMC i April. Vi syns då!

Martin Billinger

Leave a Reply